Rondvaart

Rondvaart

Bij een bezoek aan Breda of ‘s- Hertogenbosch hoort een rondvaart. Diverse tochten zijn mogelijk: (vaarseizoen april t/m oktober)

Breda

In Breda kan men niet om de singel heen. Of u nu in het centrum bent of in één van de wijken daar omheen, altijd passeert u wel dit rijksmonument, dat zo gezichtsbepalend is voor de stad. U wordt varenderwijs duidelijk gemaakt wat er zich in de loop van de tijd op en in het Bredase water heeft afgespeeld. Er ontvouwt zich een levende geschiedenis van mensen en hun leefomgeving.

Den Bosch

* De historische route (ca 50 minuten): deze tocht laat u alle facetten van de Binnendieze zien. Varend door de smalle waterlopen komt u langs en onder de mooiste plekjes van het historische stadscentrum. De schippergids vertelt over het ontstaan en de restauratie van de muren en togen. Na het passeren van de Kruisbroedershekel vaart u de vesting uit en komt u op de Singelgracht. Vervolgens vaart u door Grote Hekel en vervolgt u de tocht binnen de vestingmuren.

* De vestingroute (ca 75 minuten). De oude vestingstad staat centraal bij deze tocht. Vanuit de sfeervolle en rustieke wijk Uilenburg vaart u deels onder de stad door naar de Singelgracht. Varend langs de vestingmuur legt u aan bij Bastion Oranje voor een bezoek aan het Bastionder. In dit ondergronds museum wordt een korte film over de geschiedenis van de stad vertoond. Behalve het middeleeuws kanon De Boze Griet is er ook een uitgegraven rondeel te zien. U vaart verder door het donkere en smalle Hellegat, een lange en spannende overkluizing. (Niet aan te raden bij claustrofobie).

* De Jeroen Boschroute (ca 60 minuten excl. de tijd in het Jheronimus Bosch Art Center): deze tocht staat geheel in het teken van de beroemde Bossche schilder Jeroen Bosch. U vertrekt vanaf de steiger Zuidwal, vaart eerst gedeeltelijk onder de stad door en vervolgens door het Hellegat: spannend, donker en smal. Via de Singelgracht vaart u naar De Groote Hekel, waar u kunt genieten van de bijzondere film “hemel en hel”. De tocht wordt vervolgd tot nabij het Jheronimus Bosch Art Center. Vanaf de steiger wandelt u in enkele minuten naar dit unieke kunstcentrum, waar u kennis kunt maken met alle werken van Jeroen Bosch (reproducties op ware grootte).

U kunt er ook voor kiezen om terug te varen naar de opstapplaats en op dezelfde dag op een ander tijdstip het Jheronimus Bosch Art Center te bezoeken. Uw vaarkaartje is hier uw entreebewijs. (Niet aan te raden bij claustrofobie.)

Samenvatting

Plaats: Breda / Den Bosch
Aantal personen: 10 tot 80 personen
Duur: ca 45 min tot 1,5 uur
Inclusief: interessante route met de schippergids
Exclusief:
Bijzonderheden: deze activiteit kan niet los geboekt worden, enkel in combinatie met een andere activiteit of een culinaire invulling.

Reviews

Er zijn nog geen reviews over deze activiteit.

Meer informatie

Den Bosch en Breda
Ontspannend varen
Meerdere routes mogelijk
Bekijk de stad eens vanaf het water

Rondvaart? Waar wacht je nog op?!

Bekijk andere groepsuitjes dan de rondvaart

Volg Las Fiestas Del Mundo ook op Twitter en Facebook. Hier komt het laatste nieuws, leukste groepsuitjes en eventuele kortingen voorbij. Een groepsuitje beleef je bij Las Fiestas Del Mundo! Een wereld vol beleving.